21 Eylül 2012 Cuma

bebek odamız


Bir bebek odasında olması gereken mobilyalar; elbise dolabı, bebek karyolası, emzirme koltuğu ve raflardır. Unutmayalım ki, odadaki mobilya düzeni her zaman bebeğin ve annenin hareketlerini kısıtlamayacak şekilde olması gerekmektedir. Bebek odasındaki mobilya seçimine dikkat etmemiz gereken konular sırasıyla şunlardır;
- Alacağınız mobilyaların kaliteli olmasına dikkat ediniz. Unutmayın ki, ucuz olsun diye alacağınız mobilya size daha pahalıya mal olabilir. Kaliteli mobilya hem kolay yıpranmaz hem de kullanılan yapı sayesinde sağlıklıdır.
- Çocuğunuzun küçük kalmayacağını unutmayın. Bir gün büyüyecek. Onun için elbise mobilyalarını fazla küçük almayın. Özellikle elbise dolabını küçük ölçülerde ve az derinlikte almayın. Mobilyaları büyük aldığınızda, çocuğunuz büyüdüğünde de kullanabilir.
- Mobilyalarınızı sivri köşeli almayın. Yuvarlak ve oval köşeli mobilyaları tercih ediniz. Bebeğinizin çarpması durumunda kendisine zarar vermemesi için.
- Mobilyalarda mümkün olduğunca cam olmamasına dikkat ediniz. Çünkü yine herhangi bir çarpa olasılığında çocuğunuz zarar görebilir. Ama illaki cam olsun diyorsanız, kırılmayan camlardan kullanabilirsiniz.
- Duvara monte edilen raflar küçük odalar için idealdir. Yalnız dikkat edilmesi gereken, rafları asacağınız yerin iyi seçilmesidir. Çocuğunuz asılıp indiremeyeceği, kafasını vurmayacağı ve sizin içeride dolaşırken çarpmayacağınız bir yere monte edilmelidir. Monte ederken de mutlaka sağlam monte etmeniz gerekmektedir. Zira raflar çocuğunuzun üstüne düşebilir.
- Mümkün olduğunca bebeğinizin odasındaki mobilyalar, çocuğunuzun asılıp indiremeyeceği türden ve duvara monte edilmiş olsun.
Bebek Karyolası
Bebeğinizin karyolasındaki parmaklıklar, bebeğinize zarar verecek şekilde olmamasına dikkat edin. Parmaklıklar kaldırılıp indirilebilecek şekilde olmasında fayda vardır. Bu sistem için iyi bir mekanizma lazımdır. Özellikle parmaklıkların açılıp kapanmasını sağlayan sustaya, bebeğiniz elini sıkıştırabilir. Yatağın kenarlıkları, bebeğinizin düşmeyeceği ve atlayamayacağı yükseklikte olması gerekmektedir. Parmaklıklar mümkün olduğunca sağlam olsun. Sunta türü ağaçlar yerine sağlam, birinci sınıf kuru tahtalar tercih edilmelidir.
Elbise Dolabı
Belki en çok harcamayı elbise dolabı için yapacaksınız. Fakat elbise dolabının da kalitelisini almalısınız. Özellikle kapılarının açılıp kapanmasının rahat olmasına ve ağır olmamasına dikkat etmelisiniz. Elbise dolabını monte ederken, tekrar sökülüp takılacağını düşünerek, arka kapaklarını çivi ile değil de vida ile sıkmanızda yarar vardır. Bebeğinizin elbise dolabı, tasarım açısından güzel ve kullanışlı olması lazımdır. Dolabın bir kısmına oyuncakları koymak için de kullanabilirsiniz.


























































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder