4 Ocak 2013 Cuma

DAHA İYİ ÇALIŞMAK İÇİN 10 YÖNTEM


Çalışanların daha iyi ortamlarda çalışması, verimliliklerini de artırıyor. İşte işyerinde verimliliğinizi artırıcı 10 yöntem.



1. Hiçbir şey kader değildir
Unutmayın, yaptığınız her çalışma kariyeriniz için etkili olacaktır. Bunun yanında ideal kariyerinizi düşünürken, çalışma arkadaşlarınız da önemlidir. Şirketin yönetim stili ve değer yapısı size ne kadar uyuyorsa o kadar iyi bir kolektif çalışma yapabilirsiniz. Bu verimliliğinizi de artırır. Bu sayede kariyer basamaklarınızda daha hızlı adımlarla yol alırsınız.
2. Daha çok konuşun
İş arkadaşları arasındaki konuşmalar çok önemlidir. Özellikle yöneticinizle karşılıklı konuşma yapmaktan çekinmeyin. Nasıl çalışmanız gerektiği konusuna açıklık getirin.
3. Karşılıklı ilişkileri teşvik edin
Birlikte çalışmak her zaman yalnız çalışmaktan daha iyi bir yöntemdir. İş arkadaşlarınızla yapacağınız çalışma, performansınızın daha iyi olmasını sağlar. İlişkilerinizi artırmak için daha çok çaba sarf edin. Çalışma arkadaşlarınızı daha arkadaşça ilişkiler kurmaya teşvik edin.
4. Kredi verin
Ekip arkadaşlarınıza veya
yönettiğiniz kişilere başarı sağlamaları için şans tanıyın. Her işle tek başınıza uğraşamazsınız. Eğer “kendim yaparım” diyorsanız kimse size karışamaz. Fakat iş arkadaşlarınıza da bazı sorumluluklar verebilirsiniz. Tek başınıza başarı yerine “birlikte başarıya ulaştık“ demek, her zaman daha iyi bir tercihtir.

5. Öğrenmeye açık olun
Günümüzde statik bilgiye dayalı bir yönetim anlayışı, kötü ve modası geçmiş bir tarzdır. Her zaman yeni bilgiye açık olmak gerekir. Her yeni bilgi şirketin bir adım önde olmasını da sağlar.
6. Bir akıl hocası bulun
Akıl almak için temsilciye gerek yoktur. Bunu yerine, ihtiyacınıza ve becerinize göre bir iş arkadaşı seçerek, onunla birlikte çalışın. Arkadaşınız sizin ihtiyaçlarınızı bileceğinden ona göre yardımcı olacaktır ve ilerlemenizi sağlayacaktır.  
7. Dengenizi koruyun
İşinizde karşınıza çıkan herhangi bir başarısızlık, her şeyi bir anda yok edebilir. Öncelikle dengenizi sağlam tutmanız gerekiyor. Bu kötü durumdan  hemen sıyrılarak sağlıklı bir şekilde çalışma hayatınızla, özel hayatınızı düzenlemelisiniz. Olumsuzluklardan ne kadar çabuk sıyrılırsanız o kadar iyi bir çalışma ortamı elde edersiniz.
8. Eğlenin
Çalışma saatleri sonrası gerçekleştirilecek bazı aktiviteler verimliliği artıran özellikler arasında sayılabilir. Çalışma arkadaşlarıyla yapılacak aktiviteler belli zaman dilimlerine bağlanabilir. Örneğin üç aylık dönemler içinde yapılacak konser, piknik, akşam yemekleri  gibi çalışmalar iş verimine de olumlu etki yapacaktır.
9. Zararı kontrol edin
Bazen çalışanlar da hata yapabilir. Bu nedenle yaptığınız tüm hataları kendinize dürüstçe itiraf etmeniz gerekiyor. Yanlışlık karşısında sorumlu olduğunuz konularda bilgi sahibi olmalısınız. Bir hata yapsanız bile hiçbir zaman iş veriminizi olumsuz etkilemesine izin vermemelisiniz.
10. Sevdiğiniz işi yapın
İşinizi ne kadar çok severseniz o kadar çok çalışır ve her işi başarıyla sonuçlandırırsınız. Sonuca ulaşana kadar da işin peşini bırakmaz, hedefinize ulaşmak için hiçbir engel tanımazsınız. Bu nedenle kariyerinizi belirlerken çok seçici davranmalısınız. Her şeyden önce seveceğiniz bir işi yapmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder