9 Ocak 2013 Çarşamba

HER TÜRLÜ CİLT PROBLEMİ İÇİN BİTKİSEL TARİFLER

Hamilelik sonrası oluşan lekeler için
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 yumurta akı
Bütün malzemeleri güzelce karıştırın lekeli bölgelere hergün uygulayabilirsiniz.




Selülit kremi
25 gr Okaliptüs yağı
25 gr Melis yağı
25 gr Ada çayı
15 Adet dövülmüş aspirin
10 Adet limon suyu

Malzemelerin hepsini birbirine iyice karıştırdıktan sonra temiz cilde masaj yaparak sürün ve biraz bekledikten sonra durulayın




Yağlı ciltler için maske
1 Tatlı kaşığı kil
1 Greyfurt
Tonik
Bir tatlı kaşığı kile, alabildiğince greyfurt suyu damlatın ve sonra birkaç damla tonik ilave edin. (Hazır tonikte olabilir. Evde yapılan olması şart değil) iyice karıştırdıktan sonra cildinize uygulayabilirsiniz. Unutmayın kilin arındırıcı özelliği vardır.



Aydınlatıcı kırışıklık maskesi:
1 tatlı kaşığı maydanozu 1 tatlı kaşığı dereotu ile karıştırın. Üzerine 2 bardak kaynamış su ekleyin. 2 saat bekleyin ve süzgeçten geçirin. Pamuk havluyu bu suya batırarak yüzünüzü 15-20 dk kompres yapın. Ardından nemlendiricinizi sürün.




Çok kuru, ince ve soluk ciltler için maske:


2 adet şeftaliyi ezerek püre haline getirin ve içine 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyin. 15-20 dk sonra yüzünüzü yıkayın ve nemlendiricinizi sürün.




Kuru ciltler için kırışıklık maskesi:
2 tatlı kaşığı balı 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi ile karıştırın. 1 çorba kaşığı koyu siyah çayı 1 çorba kaşığı gazsız maden suyu ile karıştırın. Üzerine 2 tatlı kaşığı havuç ya da pancar suyu ekleyin. Karışımı 10-15 dk buharda pişirin. Ilıklaştıktan sonra kalın bir kat halinde yüzünüze uygulayın (üzerini kağıt havlu ile kaplayın). 15-20 dk sonra ılık su ile durulayın. Nemlendiricinizi sürün.(alıntıdır)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder